Glasblæsning Aarhus, Horsens

Glasblæsning


Glasblæsning skal anvendes korrekt

Glasblæsning kan med fordel anvendes på emner, hvor man ønsker en ensartet, silkemat og dekorativ samt smudsafvisende overflade. Det anvendes under tiden som alternativ til bejdsning til fjernelse af anløbninger efter svejsning, men undersøgelser har vist, at hverken sandblæsning eller glasblæsning giver optimal korrosionsbestandighed i sammenligning med en bejdset overflade.

Ved glasblæsning benyttes kugleformede glasperler, som ikke virker slibende på overfladematerialet, men nøjes med at fjerne urenheder, så overfladen efterlades ren, pæn og med en flot mat finish. 

Glasblæsning kan udføres på hvælvede overflader og slører svejsesømme, træk- og varmestriber samt bearbejdningsspor fra ex. skærende værktøjer. Derudover kan det anvendes på såvel rustfrit stål legeringer som aluminiums legeringer, og anvendes ofte på dekorative emner, maskinkomponenter og som forbehandling for organisk bonding.

Fuld genopretning af korrosionsbestandigheden efter svejsning forudsætter, at ikke blot anløbningerne, men også det afkromede lag underneden, fjernes. Hotek anbefaler derfor bejdsning af svejste rustfrie stål emner inden glasblæsning.

Emnekapacitet ved glasblæsning:

  • Længde 7 meter
  • Bredde 4 meter
  • Højde 3 meter

Husk at vi også tilbyder både bejdsning af rustfrit stål, afgratning og overfladebehandling af rustfrit stål. Vi har base i Horsens, men kører også til Århus og resten af Jylland